Omgeving & activiteiten: natuur & beweging

Voor de mensen die van natuur houden:

Wandelaars kunnen onmiddellijk de velden in en de holle wegen ontdekken.  U kan de velden met het bos combineren.  In Everberg is er de 9 km lange bewijzerde Warandewandeling. 
In Tervuren kan u dan weer een wandeling maken langs de vijvers in het warandepark of in het Zoniënwoud met zijn eeuwenoude bomen.  Op de grasvelden langs de vijvers wordt er in het weekend heel wat gepicknickt.

In Neerijse kan u wandelen in het natuurreservaat Doode Beemde.

Dit zijn enkele wandelingen die wij u kunnen voorstellen.  Meer mogelijkheden ontdekt u tijdens uw verblijf.  Zuid-Dijleland heeft een wandelnetwerk van liefst 300 km.

Voor de fietsers die graag knooppunten aan elkaar fietsen: weet dat B&B Aline Florentine gelegen is tussen knooppunt 16 en 17 (kaart Dijleland, Vlaams-Brabant).  Je kan dus talloze kanten uit.  Speciaal in onze regio is uiteraard vliegtuigen gaan spotten langs de landingsbaan in Zaventem.  Naar de Universiteitsstad Leuven fietsen is zelfs een optie (+/- 40 km heen en terug).  Mogelijkheden genoeg.

Als u liever mountainbiket, dan hebben wij hier enkele uitdagende parcours voor u in de buurt : 15.9 km blauwe lus (Colomba mountainbikeroute 64 % off-road), 21.4 km groene lus en als u zich meer naar Tervuren (op 8 km) begeeft kan u de groene lus Moorsel van 16.8 km rijden.

U dient wel zelf uw mountainbikes mee te brengen.

Joggers kunnen zo hun loopschoenen aantrekken en de velden in trekken, of het bos.

 

B&B Aline Florentine | Annonciadenstraat 27 | 3078 Everberg-Kortenberg | Tel.: +32 (0)499/462150 | info@AlineFlorentine.be | webdesign by Art Dokus